Viszlát nyár! – AWS koncert beszámoló

🕑 Olvasási idő:  2 perc  

Az AWS egy Budakesziről induló, 2006-ban alapított alternatív rock-metál zenekar, nem mellesleg az idei Dal nyertesei, akik fergetes bulit csaptak március 9-én az A38 hajóban, bár ebben segítségükre voltak a KIES és Fatal Error zenekarok is. Megfordultak már számos hazai klubban, fesztiválon és országhatáron túl (Románia, Anglia, Szlovénia, Ausztria), turnéztak a Road, Subscribe, Apey & the Pea, Leander Kills és Depresszió zenekarokkal. Négy alapítótagja: Siklósi Örs (ének), Brucker Bence (gitár), Veress Áron (dob), Kökényes Dániel (gitár); a mai napig része a zenekarnak, ami tavaly év elején egészült ki Schiszler Somával (basszusgitár).Aki még sosem járt AWS koncerten igazán meglepődhet a srácokon, hiszen majdnem olyan energikusak a színpadon, mint a való életben, hihetetlenül közvetlenek a közönséggel és tényleg mindent megtesznek a jókedvért.

Este fél hétkor volt kapunyitás, majd 18:40 és 19:10 között lehetőség adódott találkozni a bandákkal, amire most koncert után nagyon kevés esély volt, hiszen az AWS-nek indulnia kellett Lisszabonba pakolás után, de ha jól tudom az előzenekarok picivel tovább maradtak. Negyed nyolckor kezdett a KIES, amire sajnos nem tudtam időben oda érni, viszont a Fatal Erroron már sikerült a második sorban hangolódnom az este további részére.

Negyed tízkor, az az egy órával később már ott álltam az első sorban pár deci sörrel a hajamban és vártam, hogy apró termetemmel meglássam Örs csupasz lábfejét vagy Ronit a fellépés előtt pár órával instastoryban megszavazott ruhájában, szerencsére egyikre se kellett sokáig várni.
Őszintén szólva meg nem tudnám mondani melyik dal melyiket követte vagy épp melyiket játszották és melyiket nem, átadtam magamat az érzésnek és hagytam, hogy a matematikai azonosságoknál egyszerűbben megjegyzett dalszövegek kicsússzanak a torkomon és belevesszenek a tömegbe.

Ha már szó van a tömegről meg kell említeni, hogy a koncert sold out lett, a jegyek több mint két héttel előtte elkeltek,

szóval igazán ügyesnek kellett lennie annak, aki az utolsó pillanatban kapott észbe és próbált meg eljutni a koncertre mindenféle fekete mágia segítségével. Ami miatt talán a legjobban szeretem az AWS-t, hogy tényleg foglalkoznak a közönséggel. Számtalan rock koncerten jártam már, de sehol sem mondták el ennyiszer, hogy vigyázzunk egymásra, nem hallottam még ennyi történetet, vagy épp a basszeros kommentárjait az énekes fülébe suttogva, amit előbb-utóbb a rajongók is meghallhattak két dal közöt és ki látott már mezítlábas embert vasrácson tombolni, ami néha hasonlít egy kisebb epilepsziás rohamra?

Egyeltalán melyik banda jutatt le közönsége szerencsésebb tagjai torkán fél liter sört egy gumicsövön át? Persze, ezek a szerencsés tagok csakis fiúk lehetnek, hiszen a lányokat nem szabad itatni. Minden egyes alkalomért amikor headbang közben véletlenül bevertem a fejemet a hangfalba, sör került a loboncomba, vagy különféle átkokat szórt rám a mellettem álló fotózással próbálkozó lány, teljesen kárpótolt, hogy élőben hallhattam a fülhallgatón át már annyira ismerős dallamokat.

Összegezve a szívem fájdult bele, amikor vége lett a koncertnek

és kénytelen voltam a ruhatárhoz lassan haladó sor felé venni az utamat, viszont örültem, hogy ezúttal sem kellett csalódnom a srácokban, nem szálltak el a hírnévtől, most is olyanok voltak, mint amikor legelőször hallottam őket zenélni; fantasztikusak.

Hasonló bejegyzések

Teszt

🕑 Olvasási idő:  < 1 perc  

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: jelenleg nap mint nap azon (is) dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikből igazi, vérbeli "Miszis" lehet. Akár Te is lehetsz a következő ilyen!

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@misziart.com

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.

Támogatás

Rólunk

Impresszum

Elérhetőségek

Adatvédelmi nyilatkozat