Nyár van. A színházi élet ilyenkor vagy különböző fesztiválokra költözteti magát, vagy a következő évadra készülnek az alkotók.

A hőségben a színház szerelmesei az Ördögkatlanon vagy a kapolcsi Művészetek völgyében csemegézhettek az elmúlt évad futó darabjainak kitelepüléseiből és a szemfülesek elkaphattak például, pár remek utcaszínházi előadást, amiknek a karierje igencsak felfelé ível. Persze ne feledkezzünk meg a szabadtéri színpadokról sem, – Szegedi, Margitszigeti, Kultkikötő, Szentendrei Teátrum csak, hogy párat említsünk, – amik a kikapcsolódni vágyókat várták a forró estéken egy kis könnyű szórakozással.

A színház kiéhezett szerelmeseinek ezek csak morzsafalatkák. Az igazi lakoma ősszel kezdődik, amikor is a színházak újra megnyitják kapuikat és újult erővel, újult repertoárral várják nézőiket.

Sok helyen, például most már évek óta Miskolcon, az évadot családi programokkal, szabadtéri rendezvénnyel köszöntik az évadot.

A veszprémi Petőfi színház nagy változások elött áll, mivel a közeljövőben a színházépület teljes felújításon esik át, viszont az évadnyitó zenés vígjáték premier még az eredeti épületben lesz látható és előre láthatólag ebben az évadban még nem is kell a daraboknak kitelepülniük ideiglenes helyszínekre.

A debreceni Csokonai színház egy fesztivál keretein belül öt ország vendégelőadásainak fog helyet adni, az évadnyitó gálájuk pedig a Szép estéket, Debrecen! címet kapta.

Debreceni Csokonai szinhaz

Kecskemét ősbemutatóra készül a város alapításának évfordulójára.

A Pécsi Nemzeti Színház, nyilatkozásuk szerint alkotói kísérletezésbe kezd és művészibb, kevésbé populáris irányba fordulnak, repertoárra tűzik többek között Dürenmatt komédiáját és Veber vígjátékát.

A 2018/19-es évad nyitásaként Budapesten a Thália színház által, a Pesti Magyar színház épületében megszervezésre kerül a 7. Vidéki színházak fesztiválja. Hét nap alatt, nyolc vidéki színház előadásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A két budapesti vezető művészszínház a Katona és az Örkény hét illetve négy bemutatót hirdettek meg a széles repertoárjukban.

A Nemzetinek idén kimagasló, tíz bemutató a célja amelyek közt szerepel a Nemzeti számára kultikus Az ember tragédiája Vidnyánszky Attila rendezésében és egy különleges filmfeldolgozás szintén az igazgató által újragondolva.

Vígszínháznak és a Pesti színháznak 3-3-bemutatója várható. A hisztérikus sikerű Pál utcai fiúk előadásra még mindig kielégíthetetlen mértékű igény van így nem fogadnak további csoportos jegyrendelést és a jelenleg várólistán szereplő csoportokat sem tudják ebben az évadban teljes mértékben kiszolgálni.

Musical, operett, zenés színház és vígjáték fronton a kőszínházakban idén is bőven válogathatunk majd a Thália, az Operett és a Madách kínálatából. Az utóbbi idei nagy dobása a Rock suli Paramount film alapján íródott Webber musical.

A Hatszín, a Jurányi inkubátorház és a Belvárosi színház befogadja az Orlai Produkciós Iroda nyári sikerdarabjait, szeptembertől ezek ott tekinthetők meg.

Belvarosi szinhaz

Az Átrium különösen korán, augusztus 31.-én megnyitja kapuit és az évad végén bemutatott új Alföldi rendezéssel indít a Chicagoval ami a nyáron tíz alkalommal látható volt az Átrium színpadán és már most nagy port kavart, alkotójához méltóan.

A Szkéné Pintér Béla maratonnal indít, egymást követő tíz napon.

A bérlet és jegy értékesítések már javában megkezdődtek. Egy bő hét és újra indul a gépezet, mi pedig igyekszünk nektek elhozni néhány érdekes momentumot ebből az évadból. Váltsatok jegyet és menjetek színházba mert ti nézők töltitek meg az utánzást valódi élettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük