Színházi évadindító

🕑 Olvasási idő:  2 perc  

Nyár van. A színházi élet ilyenkor vagy különböző fesztiválokra költözteti magát, vagy a következő évadra készülnek az alkotók.

A hőségben a színház szerelmesei az Ördögkatlanon vagy a kapolcsi Művészetek völgyében csemegézhettek az elmúlt évad futó darabjainak kitelepüléseiből és a szemfülesek elkaphattak például, pár remek utcaszínházi előadást, amiknek a karierje igencsak felfelé ível. Persze ne feledkezzünk meg a szabadtéri színpadokról sem, – Szegedi, Margitszigeti, Kultkikötő, Szentendrei Teátrum csak, hogy párat említsünk, – amik a kikapcsolódni vágyókat várták a forró estéken egy kis könnyű szórakozással.

A színház kiéhezett szerelmeseinek ezek csak morzsafalatkák. Az igazi lakoma ősszel kezdődik, amikor is a színházak újra megnyitják kapuikat és újult erővel, újult repertoárral várják nézőiket.

Sok helyen, például most már évek óta Miskolcon, az évadot családi programokkal, szabadtéri rendezvénnyel köszöntik az évadot.

A veszprémi Petőfi színház nagy változások elött áll, mivel a közeljövőben a színházépület teljes felújításon esik át, viszont az évadnyitó zenés vígjáték premier még az eredeti épületben lesz látható és előre láthatólag ebben az évadban még nem is kell a daraboknak kitelepülniük ideiglenes helyszínekre.

A debreceni Csokonai színház egy fesztivál keretein belül öt ország vendégelőadásainak fog helyet adni, az évadnyitó gálájuk pedig a Szép estéket, Debrecen! címet kapta.

Debreceni Csokonai szinhaz

Kecskemét ősbemutatóra készül a város alapításának évfordulójára.

A Pécsi Nemzeti Színház, nyilatkozásuk szerint alkotói kísérletezésbe kezd és művészibb, kevésbé populáris irányba fordulnak, repertoárra tűzik többek között Dürenmatt komédiáját és Veber vígjátékát.

A 2018/19-es évad nyitásaként Budapesten a Thália színház által, a Pesti Magyar színház épületében megszervezésre kerül a 7. Vidéki színházak fesztiválja. Hét nap alatt, nyolc vidéki színház előadásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A két budapesti vezető művészszínház a Katona és az Örkény hét illetve négy bemutatót hirdettek meg a széles repertoárjukban.

A Nemzetinek idén kimagasló, tíz bemutató a célja amelyek közt szerepel a Nemzeti számára kultikus Az ember tragédiája Vidnyánszky Attila rendezésében és egy különleges filmfeldolgozás szintén az igazgató által újragondolva.

Vígszínháznak és a Pesti színháznak 3-3-bemutatója várható. A hisztérikus sikerű Pál utcai fiúk előadásra még mindig kielégíthetetlen mértékű igény van így nem fogadnak további csoportos jegyrendelést és a jelenleg várólistán szereplő csoportokat sem tudják ebben az évadban teljes mértékben kiszolgálni.

Musical, operett, zenés színház és vígjáték fronton a kőszínházakban idén is bőven válogathatunk majd a Thália, az Operett és a Madách kínálatából. Az utóbbi idei nagy dobása a Rock suli Paramount film alapján íródott Webber musical.

A Hatszín, a Jurányi inkubátorház és a Belvárosi színház befogadja az Orlai Produkciós Iroda nyári sikerdarabjait, szeptembertől ezek ott tekinthetők meg.

Belvarosi szinhaz

Az Átrium különösen korán, augusztus 31.-én megnyitja kapuit és az évad végén bemutatott új Alföldi rendezéssel indít a Chicagoval ami a nyáron tíz alkalommal látható volt az Átrium színpadán és már most nagy port kavart, alkotójához méltóan.

A Szkéné Pintér Béla maratonnal indít, egymást követő tíz napon.

A bérlet és jegy értékesítések már javában megkezdődtek. Egy bő hét és újra indul a gépezet, mi pedig igyekszünk nektek elhozni néhány érdekes momentumot ebből az évadból. Váltsatok jegyet és menjetek színházba mert ti nézők töltitek meg az utánzást valódi élettel.

Hasonló bejegyzések

Teszt

🕑 Olvasási idő:  < 1 perc  

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: jelenleg nap mint nap azon (is) dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikből igazi, vérbeli "Miszis" lehet. Akár Te is lehetsz a következő ilyen!

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@misziart.com

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.

Támogatás

Rólunk

Impresszum

Elérhetőségek

Adatvédelmi nyilatkozat