Embertípusok III. – Utazók

🕑 Olvasási idő:  2 perc  

Az utazókon belül is van egy érdekes embercsoport, a távolsági buszozók. Ők azok, akik fél órával hamarabb odaérnek mindenhová, mert csak így van buszuk, ebből kifolyólag pedig általában ők azok, akik egy-egy buli után kora reggelig várnak az első buszra vagy kénytelenek valamelyik havernál ott aludni. Ha életedben egyszer már ültél helyközin, esetleg vagy olyan szerencsés, hogy te magad is vidékről jársz be, akkor biztosan ismerős lesz neked az alábbi hat embertípus.


1. Munkás

Negyven éve jár ugyanazzal a járattal, ismer mindenkit, még az ellenőröket is. Munkásruhán kívül mást nem hord, egymás közt csak a munka a téma, a beszédben egy-egy nagyobb bukkanó állítja meg őket, amikor Barbi baba kecsesen ringó kebleit veszik szemügyre pár másodperc erejéig, aztán visszatérnek a főnök szidásához. Ők azok, akik teljesen nyugodtan kezdenek el szalonnázni két megálló közt, mivel a kutya sem szól rájuk, hiszen a tápláléklánc legtetején állnak.


2. Diák

Önmagában ártalmatlan, de hordába verődve igazi vadállat. Magányos reggeleken zenét hallgatva bújja a jegyzeteit, otthon nem volt idő tanulni. Ő is évek óta ugyanazzal a járattal közlekedik, kölcsönösen tisztelik egymást Munkással, viszont ha megjelenik a horda többi tagja,  a tisztelet eltűnik. Helyette felcsendül a zeneszó, a pletykák gyorsabban látnak napvilágot, mint a benned szunnyadó kisróka egy szombat esti buli után, és megkezdődnek a vérre menő harcok a lányok kegyeiért. A Horda rendszerint valamelyik bolt közeli megállóban száll le, fel kell tankolniuk a napra, meg amúgyis kétnaponta útba kell ejteni a nemzetit.


3. Barbi baba

…vagy másnéven Jónő. Csinos, illatos, fiatal és állandóan rágózik. Csupán a legszerencsésebbek ülhetnek le mellé, hiszen a táskáját ritkán rakja le a koszos földre, nehogy elkapjon valamilyen fertőzést. Nagy sikernek örvend a Munkások körében, az idős nénik irigykedve nézik, neki még szó nélkül átadják a helyet, és a sofőr is csak őt lesi a visszapillantó tükörből, ha valamilyen csoda folytán mégis állnia kell.


4. A temetőbe rohanó

De előfordulhat az is, hogy a piacra, esetleg valamelyik barátnőhöz rohan a reggeli mise után. Komolyra fordítva a szót, ők azok az idős emberek – főleg nénik –, akik direkt a tömött buszon utaznak. Akik állandóan térd- és derékfájásra panaszkodnak, mégis ők ropják a legjobban a szüreti bálban és gyorsabb sprintet tolnak, mint Usain Bolt. Legfőbb ismertetőjegyük a banyatank és a sétabot, mindkettő tökéletes tolakodáshoz, előbbit szeretik csirkefarháttal megtömni. Panaszkodnak ha nincs hely, túl meleg van, nem tetszik nekik a pólód, de ha ezekre nem, akkor az időjárásra biztosan. Ha nincs náluk a Füles vagy valamelyik másik rejtvénykönyv, előszeretettel nézik mit írsz a barátaidnak vagy éppen milyen zenét hallgatsz, rosszabb esetben megpróbálnak beszélgetést kezdeményezni, persze sikertelenül, mert ha nincs is bedugva a fülesed, minimum süketnek tetted magad.


5. Foglaló

Ajtónyitáskor eszeveszetten rohan fel, próbál helyet foglalni a barátoknak, alkalom adtán akár hét embernek is. Miután sikerült kijelölnie a területét, mindenkire szúrós szemmel néz, aki nem az ő sleppjébe tartozik, és megfordul a fejében, hogy mellé üljön. A barátai persze utolsóként szállnak fel, addig szegény pánikolva ül, nehogy valamelyik Munkás mégis mellette foglaljon helyet.


6. Haver

A kiváltságos, akinek maga a sofőr foglalja a helyet, vagy már percekkel a beszállás megkezdése előtt felengedi a buszra, hogy a legjobb helyre ülhessen. Ha esetleg van olyan kegyes, és inkább végig állja az utat, akkor azt az ajtóban teszi, ott a legjobb az akusztika, meg persze mindenki látja, így milyen jó helyzetben van, hiszen a sofőr még a csomagjait is berakja maga mellé a vezetőfülkébe, nehogy valami bajuk essen. Egész úton figyeli a többi utazó szenvedését, némelyekre rá is mosolyog, persze csak azért, mert örül, hogy neki mennyivel jobb. Havert persze a házáig kell vinni, nehogy sétálnia kelljen szegénynek….

Te melyik típushoz tartozol?

 

Hasonló bejegyzések

Teszt

🕑 Olvasási idő:  < 1 perc  

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: jelenleg nap mint nap azon (is) dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikből igazi, vérbeli "Miszis" lehet. Akár Te is lehetsz a következő ilyen!

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@misziart.com

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.

Támogatás

Rólunk

Impresszum

Elérhetőségek

Adatvédelmi nyilatkozat