5 tipp a tökéletes nyaralásért

🕑 Olvasási idő:  3 perc  

…avagy hogyan rontsd el önszántadból a jól megérdemelt pihenést

1. Ne kezdj el időben tervezni


Véletlenül se. Nagyon fontos, hogy csakis az utolsó pillanatban keress szállást a főszezonra, hiszen mi jó van a békés elő- és utószezonban, amikor nincs dög meleg és a strandokon sincs nagyobb heringparti, mint a déli buszon? Ne feledd azt se, hogy a szállás a lehető legtávolabb legyen mindentől, ha pedig külföldre utaznál a lehető legdrágább jegyet vedd meg.

2. Legyen tele tömve a bőröndöd


Ha már túl vagy a last minute utazás megtervezésén, ideje elkezdened bepakolni. Először is ne készíts listát arról, mit kell beraknod, teljesen felesleges, hiszen a legkisebb utazótáskádban vagy bőröndödben úgyis minden tökéletesen elfér. Ezután szórd ki a földre a szekrényedben katonás rendben sorakozó ruháidat, és kezdj el válogatni! Lehetőleg minél több mindent vigyél magaddal, a biztonság kedvéért rakj be egy-két téli ruhát, számítva a nyáron gyakori és váratlan hóviharokra és minimum öt pár cipőt is készíts ki, ezek közül az egyik legyen magassarkú, akkor is ha fiú vagy.

Ha már jobban hasonlít a szobád egy szemétdombra, mint kellene, akkor itt az ideje a kiválogatott ruhákat és cipőket rendszertelenül beleszórni a bőröndbe, majd kezdj el imádkozni – profibbak áldozatot is bemutathatnak – a lehető legtöbb istenhez, hogy sikerüljön összehúznod a cipzárt. Ha mindez sikerült és elégedetten leültél pihenni, jusson eszedbe, valamit tuti kihagytál és kezdd újra az egészet.

3. Ne indulj el időben


Szeretsz az autópályán órákon át állni? Imádod amikor dudálással kommunikálhatsz a többi sofőrrel? Rajongsz a kocsidban lévő ingyenes szaunáért? Esetleg fél karodat oda adnád, hogy minél később érkezz meg a szállásra? Akkor barátom nincs más dolgod, mint reggel hét helyett délben, vagy délután egykor elindulni. Ha csoportos nyaralásra mész nagyon fontos, hogy késs el egy picit, úgy fél órát, ennyit illik. Külföldi utazás esetén ne menj ki a reptérre két-három órával indulás előtt, sokkal izgalmasabb, ha az utolsó pillanatban csekkolsz be, így azon is izgulhatsz, eléred-e a géped.

4. Gondolkodj kicsit…


…beraktad a telefon töltődet? Elraktad a pénztárcádat és az irataidat? Van nálad fájdalomcsillapító, naptej és napozás utáni krém? Minden csomagodat beraktad? Nem hagytad otthon a fehérneműidet? Ugye törölköző és papucs is van nálad? Na és a lakással mi van, bezártad az ajtaját? Égve hagytad a villanyt, nyitva felejtetted a hűtőajtót és még a csapot sem zártad el? Étlen, szomjan és pót gazdi nélkül hagytad a házi kedvencedet? Ha mindegyik kérdés megfordult a fejedben, és a legtöbbre igen volt a válaszod, akkor szinte garantált a jó nyaralás kezdete. Persze ekkor már fél órára vagy az úti céltól és ha az életed múlik rajta se fordulsz vissza semmilyen felesleges dologért, amit otthon felejtettél. Azért ha mégis érdekelne, minden rendben van-e oda haza hasznos, ha eszedbe jut a lábtörlő alá elrejtett pótkulcs és valaki, aki megnézi minden rendben van-e , kár hogy pont a mobilodat felejtetted az éjjeli szekrényen….

5. Ne tájékozódj


Ha végre megérkeztél, ledobtad a bőröndöd a szoba közepére, lemostad magadról a több órás izzadtságot és már a beachbodyt is megvillantottad a parton, akkor ideje szépen visszamenni a szállásra és ugyanazt csinálni mint otthon. Ha esetleg a kedvenc sorozatod nézése közben behallatszódik a közeli koncert, vagy falunap hangja véletlenül se próbáld meg felkeresni és jól érezni magad, inkább búsulj azon mennyire unatkozol. Jusson eszedbe, szigorúan tilos megnézni a közeli látványosságokat, étteremben vacsorázni, sétálni a naplementében amikor már nem sülsz meg, éjszaka fürdeni a strandon, túrázni a környéken, borkóstolásról pedig ne is álmodj!

Na, de akkor mit is csinálhatsz pontosan? Hallgathatod a főtt kukorica árus szépen csengő, dallamos hangját, ahogy rappereket megszégyenítő gyorsasággal sorolja fel minden nyelven a főtt kukorica szót, kilószámra tömheted magadba a palacsintát, amibe túl kevés kakaót szórtak, órákon át válogathatod a képeslapokat és hűtőmágneseket, amiket majd szuvenírként viszel haza, továbbá addig fekhetsz a napon, ameddig vörösebb nem leszel egy paradicsomnál.

 

Hasonló bejegyzések

Teszt

🕑 Olvasási idő:  < 1 perc  

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: jelenleg nap mint nap azon (is) dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikből igazi, vérbeli "Miszis" lehet. Akár Te is lehetsz a következő ilyen!

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@misziart.com

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.

Támogatás

Rólunk

Impresszum

Elérhetőségek

Adatvédelmi nyilatkozat