Ne nőj fel!

🕑 Olvasási idő:  < 1 perc  

Szeretem is, meg nem is, ha egy ismerősömnek nem tudom azt mondani valamennyi idő elteltével, hogy "hát te semmit sem változtál, haver".

Nem szeretem, mert mint átlag ember, én is úgy vagyok vele, hogy azt az embert szerettem meg benne, aki akkor volt, mikor időt töltöttem vele, és nem pedig azt az embert, akivé mára lett (persze, a változás nem feltétlen zárja ki azt, hogy nem kedvelhetem az "új énjét").

Szeretem, mert pontosan tudom, hogy számomra mennyire fontos az, hogy képes legyek időről időre változni, megújulni, javulni valamiben, romlani valamiben, tanulni dolgokat, felejteni dolgokat – és örülök, ha ezeket a képességeket más emberekben is megláthatom.

Ijesztően unalmas lehet ugyanolyan embernek lenni huzamosabb ideig.

Emiatt is félek annyira a felnőttkortól. Ez csak egy kamaszkori lázadás, hogy én ezt így gondolom? Nem szeretném, hogy az legyen. Félek, hogy tényleg bele fogok majd törődni abba, hogy életem hátralévő napjai annyiból állnak majd, hogy felkelek, határidőre összekapom magam, bemegyek egy irodába, öt percenként Candy Crush-ozok egyet Facebookon, hazajövök, kötelességből törődök az asszonnyal meg a gyerekkel (ha lesznek, jobb esetben), elolvasok egy újságot, szidom a kormányt a fél hetes híradó alatt, és lefekszem aludni.

Miben lennék én más? Miért kéne, hogy rám más élet várjon? Mikor fog elmúlni ez a fajta lázadás a változásért? 

És miben lennél más Te? Nyilván az előbbi példákat elolvasva mindenkinek csupa negatív konnotációk ugranak be – mégis jó esélye van annak, hogy ilyen emberré válsz, és csak röpke pillanatok erejéig mozdulsz ki ebből. Ha ez lenne a felnövés definíciója, azt mondanám, ne nőj fel, csak öregedj!

Hasonló bejegyzések

Teszt

🕑 Olvasási idő:  < 1 perc  

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: jelenleg nap mint nap azon (is) dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikből igazi, vérbeli "Miszis" lehet. Akár Te is lehetsz a következő ilyen!

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@misziart.com

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.

Támogatás

Rólunk

Impresszum

Elérhetőségek

Adatvédelmi nyilatkozat