VEN van, volt, lesz…

🕑 Olvasási idő: 4 perc

Ha tavasz, akkor VEN. Legalábbis kétévente biztosan megrendezésre kerül a Veszprémi Egyetemi Napok. Idén, április utolsó hetében immár 27. alkalommal állt feje tetejére az egyetemisták élete Veszprémben.

Az egyhetes rendezvény megnyitóján Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszédében visszaemlékezett a korábbi bulikra, amikor még ő volt egyetemista.

 A hagyomány 48 éve indult útjára, akkor ez volt az egyetlen hasonló fesztivál. Nagyon nagy dolog, hogy ez a program itt Veszprémben jöhetett létre, az egyetem aktív közreműködésével. 

Hangzott el, majd lemondott titulusáról, átadta a hatalmat a hallgatóknak és megnyitotta az idei egyetemi napokat.

 

Négy csapat versengett a diákrektori címért. A lelkes csapatok, egy-egy érdekes témát választva versengtek, azokat fantáziadúsan kidolgozva. Már a keddi látványos bevonuláson bemutatkoztak az átlagos VENberek számára, de a hét további napjain, különböző és izgalmas programok során még jobban megismerhettük őket: Alízt és bolond gyermekeit, VENderland lakóit; a KaraVEN csapat diákrektor jelöltjét I. Gé fáraót és legjobb teve barátját, Jamalt; Csrepkimó felfedezőt a VENtarktiszról és korterseit a Télapót és Dér Jankót; a fekete köpenyes, álarcos embereket, a VENdetta csapat tagjait, jelöltjüket Fawkest, valamint segítőit DzsOmeszt és VENley Quinnt.

Talán már a csapatok és jelöltjeik nevéből is látszik, hogy a rendezvény nem a komolyságról és józanságról szól. Ezt támasztotta alá D!RH (Diákrektori Hivatal) is, amikor kértek minden VEN-polgárt, hogy a VEN-hez méltóan viselkedjenek, vagyis vegyék figyelembe: „Az éjszaka mostantól nappallá nyilváníttatott!”

Egyébként a közösségformáló erő minden csapat szellemiségénél jelen volt. A szervezők arra törekedtek, hogy minél különlegesebb csapatok alakuljanak, és az egyetem hallgatói jobban megismerjék egymást.

A hagyományos csapatépítő programokon kívül – közös kocsmafestés, korters film forgatás, a főműsorra való készülés, csapatépítő esték – a rendezvényt megelőzően sok lehetőségük volt a csaptoknak, hogy bemutatkozzanak az egyetem polgárainak. Az online kampányolás mellett a tavaszi félévben a különböző szakestekre is meghívást kaptak. Nem csak bemutatkoztak a jelöltek, de a rendezvényt is (sikerrel) népszerűsítették.

A szakest fellépéseken kívül a VENtarktisz csapata a helyi állatmenhely kutyáit sétáltatták. A VENdetta csapata az egyetem számítógépes rendszereit „törte fel”, így a hallgatók akarva és akaratlanul is találkozhattak a csapattal, hiszen minden egyetemi számítógépen a csapat logójával ellátott háttérképek díszelegtek. A KaraVEN csapatnak a közösség imidzséhez illő pizza készült a Panda büfében, ezzel is kampányolva jelöltjükért. A VENderland csapata részt vett egyetemi órákon, és a ZH-t író hallgatókat szerencse sütikkel lepték meg.

 

A VEN programjai egyszerre idézik az egyetemista bulik és egy fesztivál hangulatát. A rendezvény helyszínén egy kültéri színpadon csütörtöktől együttesek koncerteztek. Az első napon Kowalsky Meg a Vega, majd FISH! zenélt, de a későbbi fellépők között volt ByeAlex és a Slepp, Majka & Curtis, az Intim Torna Illegál, a Halott Pénz vagy éppen az Irie Maffia is. Kicsit odébb egy fesztiválsátorban kapott helyet a disco, közvetlen mellette pedig a csapat kocsmákba térhettek be az emberek megkóstolni a csapat italokat vagy csak rácsodálkozni a különleges dekorációkra.

Délutánonként a kortes programok, Inverzegyetemi előadások, a csapatok bemutatkozása, filmvetítése és produkciói voltak terítéken. Minden este levetítették a VEN Híradót, beszámolva az előző napról. Az Ajjajj-rovat pedig a legemlékezetesebb pillanatokat elevenítette fel, a közönség legnagyobb örömére. Persze nagy eséllyel a szereplők nem emlékeztek a forgatásra. Na jó, biztos volt ilyen kivétel is!

 

A rendezvénynek a hideg időjárás sem tehetett keresztbe. Hiába volt hideg, hiába esett! Az emberek lelkesedését nem ronthatta el. Legfeljebb kicsit fázva buliztak, de a tömeg melege, a tánc és az alkohol orvosolta a problémát. Ezt első kézből tanúsíthatom.

 

 

Végül szombaton lejárt a 2015-ös VEN diákrektorának mandátuma is, így Kristofics Adélnak vagyis Adél Úrnőnek le kellett mondania titulusáról. Ezzel együtt kihirdették a győztes csapatot és a XVII. VEN diákrektorát. A VENtarktisz csapatának jelöltjét, Csrepka Mátét, azaz Csrepkimó Felfedezőt nevezték ki az új diákrektornak a szavazatok és a zsűri ítélete alapján.

Persze itt még nem ért véget a buli, hátra volt még az este és a teljes vasárnap! A VENátus is megtartotta első ülését. Az új diákrektor kinevezte dékánokká a másik három csapat jelöltjeit. Dörgő Gyula, a VENdetta jelöltje lett az állandó lázadásért felelős dékán, Deli Kitti a VENderlandből a bolond, bukott diákok dékánjává vált, a KaraVEN Gé fáraója pedig a melegségért felelős dékán lett. Végül a frissen megválasztott diákrektornak vissza kellett adnia a hatalmat Dr. Gelencsér Andrásnak.

A vasárnapi VENátus után, akik lemaradtak róla, újra nézhették a VEN filmeket, este az utolsó híradón még egyszer visszatekinthettünk a szombatra és az egész hétre, végül pedig az utolsó, legnagyobb buli is megkezdődött. Igazi fesztivál hangulat volt, még nagyobb, mint egész héten, méltó befejezéseként a XXVII. Veszprémi Egyetemi Napoknak!

 

Fotók: Tál Dominik

 

Hasonló bejegyzések

Teszt

🕑 Olvasási idő: < 1 perc

Szólj hozzá!

miszi-inverted-colors2

Havi Miszi

Ha tetszik ez az egész, amit csinálunk, jó hírünk van: jelenleg nap mint nap azon (is) dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikből igazi, vérbeli "Miszis" lehet. Akár Te is lehetsz a következő ilyen!

Legyél Te is Miszis!

Toborzóink nagy valószínűséggel jelenleg is jelentkezéseket olvasgatnak - a Tiéd is nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis nemrég tagfelvételt hirdettünk! Keressük az új Misziseket.

A Miszi Online egy online művészettel, kultúrával, kifejezetten irodalommal foglalkozó magazin.

Központi e-mail cím: info@misziart.com

Az oldalon található irodalmi alkotások a Miszi Online szerzőinek saját szellemi termékei (ellenkező jelzés ellenében), azokat szerzői jog védi.

Támogatás

Rólunk

Impresszum

Elérhetőségek

Adatvédelmi nyilatkozat