🕑 Olvasási idő: 2 perc
  • Szerzők: H. Renáta | Kategória: Cikk, beszámoló

Kettőezertizenhat, április hó, huszonhárom.DSC_0007
Minden, mi szem-szájnak ingere.
Könyv, Millenáris park, könyv, írók, könyv, költők, könyv száznegyvenes busz, könyv, kávé, könyv,
dedikálások, könyv, könyv, könyv.
Kinek ne tetszene egy olyan hely, ahova rengeteg író kimegy, és rengeteg olyan ember, aki érdeklődik
az irodalom iránt?
Reggel kilenckor elindultam a vonatra, hogy tizenegyre sikeresen odaérjünk, egy olyan dedikálásra, ami a helyszínen derül ki, hogy igazából csak délben lesz, de sebaj.
A terep felmérése.
Millenáris park, néhány kiadó kint, sok kiadó bent, könyvek százai sorakoznak a polcokon, az emberek pedig nem győznek sorban állni.

Mindenféle termek, mindenféle dedikálások.
Én, személyesen mondhatom, Dragomán Györggyel vártam a legjobban a találkozást. Kiolvastam két nap alatt iskolaidőben végzősként az egyik könyvét, imádtam.
Sajnos Garaczi Lászlóval nem találkozhattam, mert túl későn volt, nekem pedig viszonylag hamar ott kellett hagynom a helyszínt. A dedikálásra váráson és a bóklászáson kívül felkerültünk a fenti részre, ahol illusztrátorok munkáit figyeltük meg, az is elég érdekes volt!

Szavaztam a Libri közönség díjas írójára, ahol a top10-ből, már csak reménykedni tudok, hogy az lesz, akit választottam.
Persze a gyorskajáldás ebédet ki nem lehetett hagyni, és mivel akkor még szerencsére nem borult be az idő, kint, az egyik kinti helyszín mellett, egy kis énekhang mellett el is tudtuk fogyasztani.DSC_0014
Dedikáltattam egy könyvet Jostein Gaarderrel, aki nagyon kedves volt! Kicsit beszélgettünk vele, némelyik magyar nyelv mennyire bonyolult, és amikor mentem el tőle, még szép napot is kívánt! Hihetetlenül aranyos volt! És még ezek mellett találkoztam elég sok íróval, akiknek már a megjelenésük is fantasztikus volt.
Motiváló egy nap volt, főleg hogy az egyik legelgondolkodtatóbb könyv írónőjét, Jane Teller-t is láthattam.


Kedves olvasó, aki nem hallottál még a könyvfesztiválról, remélem jövőre ott leszel, mert kár lenne kihagyni egy ilyen fantasztikus eseményt!
Kedves olvasó, aki kedvet kapál, ne feledd, a könyvhét még nem volt az idei évben!
Kedves olvasó, aki ott voltál, jövőre találkozunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük