A napokban egy igazán "csodálatos" élményben lehetett részem. Lényegében ismét találkozhattam az emberek rossz oldalával, ha úgy jobban tetszik, a bunkóságával.
Történetünk egy kellemes, ám de borús tavaszi napon játszódik. A barátaimmal elindultunk ebédelni. Tök jókedvűen belépünk a kajáldába, odasétálunk a pulthoz és egyenként elkezdtük leadni a rendelésünk. Nos ez szép és jó volt… eddig a pontig. Amikor a sorban én következtem, elmondtam  mit kérek, fizettem minden oké volt
( azt leszámítva, amilyen flegma hangsúllyal kommunikált velem a kiszolgáló hölgy). Ezt még lenyeltem. Na de, ami ezután következett! 

Miután végeztem, az egyik barátnőm is elkezdte mondani, hogy mit is kér. A lány nem volt a helyzet magaslatán, és kicsit össze- vissza beszélt ezt aláírom, és azt is rosszul mondta, hogy mit kér, mert keverte a menüt. A kedves eladó, pedig ciccegett, forgatta a szemét, megjegyzéseket tett emiatt. Könyörgöm, aki ilyen munkát végez, ne legyen már ilyen! Én megértem, hogyha rossz napja van valakinek, nekem is szokott az lenni, de nem kell másokét is elrontani. Arról nem is beszélve, hogy miért kellett volna, a barátnőmnek kívülről fújni a kínálatot? Egy szó, mint száz egy hangyányit felhúztam magam rajta, ahogy a töbibek is a társaságból( noha nem sokat foglalkoztunk a témával). Szerencsére a napunkat nem tudta elrontani, de azért hagyott bennem egy kisebb nyomot az esemény.

Persze nem hagytuk szó nélkül a dolgot. Megjegyeztük az illetőnek, hogy esetleg egy kis jó modort nem ártana magára szednie. Ugye nem csak engem bosszantanak fel az ilyen emberek? Arra az eshetőségre meg gondolni sem merek, hogy csak szimplán ilyen az említett emberünk.

Emberek! Csak egy kicsit figyeljünk már egymásra. Legalább annyira, hogyha nincs is jó hangulatunk, ne legyünk tajparasztok a másikkal. Ne érjük el, hogy a másik megalázva, kellemetlenül érezze magát. Nem mondom, hogy mikor bal lábbal kelünk fel folyamatosan erőltessünk mosolyt az arcunkra, de nem kell átmenni taplóba. Képzeljétek el ilyenkor milyen lehet annak, akivel undokok vagytok.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük