Figyelem, a kritika spoilert tartalmazhat!


Hiába telt el egy nap a film nyújtotta élmény után, még mindig nehéz szavakba öntenem, mit érzek. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem áll szándékomban összehasonlítani a Rémségek házát a most megjelent Amityville-lel, lévén én a régi klasszikust (szánom-bánom) nem láttam. Sajnos még így is nehéz bármi jót összeszednem az Amityville-ről, az első horrorfilmről, amit moziban láttam.

Kezdjük a legrosszabbal, hátha utána már csak javítani tudok: Bella Thorne. Állok elébe a „csináld jobban!” felkiáltásoknak, de amit a színésznő ebben a filmben alkotott, azt én erős jóindulattal nevezném csak színészkedésnek. Kicsit emlékeztetett Kristen Stewart Alkonyatban látott alakítására, úgy értem, van egy arckifejezés, ami nagyjából bárminek elmegy, az jó lesz másfél óráig. A műpicsogás egyenesen irritáló volt, a lépcsőzésekről nem is beszélve. Minden horrorfilmben ott a jelenet, amikor főhősünk valami gyanús zajt észlel a földszintről, így hát minden erejét összeszedve lemerészkedik, hogy megkeresse a zaj forrását. Na, ez a jelenet teszi ki az Amityville kb. 60%-át, elfáradtam abban is, hogy néztem.

A következő probléma


Ugye, a Bella Thorne által alakított karakter, Belle a lázadók csapatát erősíti, ezt azonban csak a ruhákkal és a sminkekkel sikerült kifejezni, azt viszont túlságosan. Nevezettek szőrszálhasogatónak, de hogy még pizsamának használt pólónak is designosnak kellett lenni, az már azért nevetséges.

Mint említettem, a film nagyobb részét a „feszültségkeltő” lépcsőzés tette ki, és aki látta a film előzetesét, az tulajdonképpen mindent látott. Az összes jumpscare benne volt az előzetesben, így a film már nem tudott új élményt adni, néha már egyenesen lapossá vált. Én a társaság azon tagját képviselem, aki rémülten kapaszkodik a karfába, és egy párna takarása mögött vagyok hajlandó horrort nézni. De ez a film nemhogy ijesztő nem volt, még nyomasztónak is csak tengernyi jóindulattal merem nevezni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük